logo-asistenca-transparent

Bazen - rekreakcijski objekt

Hostel Ars Viva je namenjen gostom, ki si želijo na počitnicah odpočiti in narediti nekaj za svoje zdravje in razvedrilo. Želimo dvigniti nivo ponudbe in gostom in našim uporabnikom ponuditi storitve terapevtskega centra, ki bo zgrajen v roku dveh let. Naša ponudba bo ponujala številne vodene vadbe in programe za ohranjanje zdravja ter dobrega počutja.

Gibalno ovirane osebe imajo različne potrebe, saj se stopnja oviranosti razlikuje. Največja težava je seveda pri težje gibalno oviranih, tistih, ki uporabljajo invalidski voziček na elektromotorni pogon in so nezmožni samostojnega presedanja. Pri tistih, s prizadetostjo spodnjih in zgornjih okončin. Takšnim ne koristi nobeno oprijemalo, nobena klančina, nobeno dvigalo in nobena termalna voda, če ponudnik ne ponuja stropnega (ali vsaj sobnega) dvigala za transfer osebe v sobi in garderobi ter ne omogoča vstopa v bazen.

Pri nas je za izposojo je na voljo premično sobno dvigalo za transfer osebe na posteljo, WC školjko, ipd. Opcijsko je na voljo tudi stol, na katerem se gosta lahko zapelje do straniščne školjke. Imamo številna parkirna mesta za invalide. V ntranji bazen bo montirano stropno dvigao, s katerim bo možno invalida presesti tako na terapevtske mize, kot v notranji bazen.